Därför stramar jeansen åt




Har du märkt att jeansen sitter åt lite mer i midjan efter sommaren? Oftast beror den smygande viktuppgången på en liten förändring i din vardag. Vi listar de vanligaste orsakerna till extrakilo     


Har du flyttat eller bytt jobb som kräver en ändrad resväg? Du kanske är van att gå/cykla till jobbet, men nu behöver du ta bussen eller bilen. Ändrad resväg påverkar dina kilon mer än du tror. Har du inte möjlighet till vardagsmotion kan du alltid börja dagen med en morgonpromenad innan jobbet.

Vid stress känner många att det är svårt att slappna av
och väljer då snabba lösningar. Hämtmat, frysrätter och snabbmat räddar många, men hur bra är dessa rätter egentligen? Oftast består de av mycket kalorier och alldels för lite näring.

Att välja godis, bakverk och choklad till mellanmål på jobbet gör att du går upp i vikt. Unna dig godsaker emellanåt, men ta kontroll och välj ett nyttigare alternativ om du känner sötsug.

Har du hamnat i en svacka och tappat motivationen till träning? Sjukdom, semester, stress på jobbet, ett hektiskt schema är några anledningar till varför man tappar suget. Något många glömmer vid träningsuppehåll är att ändra kosten. Har man dålig ämnesomsättning, äter fel och inte rör på sig finns det risk att kilona lägger sig på magen direkt. Välj istället att justera maten under ditt träningsuppehåll.

Källa


I love Halloween !



Cool halloween outfit!
:)

Kläder som får dig att se smalare ut




1. Använd spetsiga skor med smal klack
Benen ser smalare ut i skor med spetsiga tår och smal klack. Skor med en klumpigare klack kan få benen att se kortare och kraftigare ut.
2. Använd v-ringat
En v-ringad blus eller topp skapar en illusion av en smalare och längre överkropp.
3. Forma figuren
Köp shapewear, kläder som hjälper till att platta till mage och lyfta rumpan – om det är det du vill!
4. Håll dig till en färg
Kläder i samma färger och nyanser skapar en enhetlig linje, som gör att du ser smalare och längre ut.
5. Använd brun utan sol
Lite färg på ben och armar hjälper till att dölja skavanker som celluliter och åderbråck. Om du inte vill använda brun utan sol-produkter kan du ta vanlig lotion i stället. Det ger huden lyster.
6. Använd smycken smart
Långa halsband förlänger en kort hals och flyttar uppmärksamhet från höfterna till kroppens mitt. Stora armband drar uppmärksamhet till handlederna i stället för överarmarna.
7. Matcha skorna med benen
Skor i hudnära färger gör att dina ben ser längre och slankare ut. Under vintern, matcha skorna med långbyxorna i stället.
8. Sätt upp håret
Hår som är uppsatt i en hög hästsvans tar fram ansiktets konturer och får det att se smalare ut.
9. Välj enkla jeans
Enkla jeans och byxor utan detaljer är de mest smickrande. Roliga detaljer kan få dig att se större ut.
10. Köp underkläder som passar
Underkläder med bra passform kan göra underverk för kroppen. Ta hjälp att hitta rätt bh och trosor för din kropp.
11. Satsa på kavaj
Att ha en kavaj över exempelvis en topp döljer osmickrande konturer.
12. Använd rätt material
Vissa tyger smickrar bättre än andra, exempelvis ”platta” material som bomull. Det finns även tyg som ger ett smalare intryck, exempelvis jersey. Undvik tyger som ger volym, exempelvis sammet, flanell, satin och angora.


Källa : mabra.com

Finn tips



Morötter innehåller A vitamin som hjälper mot finnar.

Kändisarnas konstiga skönhetsvanor!



Madonna diggar hudterapeuten Sonya Dakars ansiktspeeling med äkta diamantstoff. Den kostar 6200 kronor, men då ingår även ljusterapi och en ansiktsmask.



Cindy Crawford släpar runt på en duschflaska fylld med vatten och mjölk. Innehållet sprayar hon i ansiktet då och då under dagen. Man kan undra om det innebär att hon alltid går runt och luktar surmjölk?



Demi Moore uppskattar att få blodiglar utplacerade över hela kroppen. De biter till, man ser dem svälla upp av allt blod de suger i sig, sen släpper de taget. Låter det inte mysigt?



Hemorrojdsalva reducerar svullnader och stramar upp huden. Det gäller inte bara huden i rumpan utan även området kring ögonen, hoppas Sandra Bullock. Som glatt smörjer in sig med medlet när hon känner sig påsig under ögonen.



Såpaskådisen Susan Lucci gnider in sig med sardiner. Hon tror att fiskoljan är bra för huden. Metoden måste ge henne en härlig doft på köpet.



Blondie-sångerskan Debbie Harry har injicerat celler från lammembryon i ansiktet. B(l)ää…



Simon Cowell, domare i ”American Idol”, får regelbundet ansiktsinpackningar – med protein från moderkakor. Behandlingen har ett nätt pris på 1900 kronor för 15 minuter.



Debra Messing från ”Will and Grace” gillar Kate Sommervilles ögonkräm med ormgift som får musklerna att slappna av.



Teri Hatcher häller överblivet rödvin i badvattnet för mjukare hud. Lär bjuda på en god odör à la alkis.

Tips för att svettas mindre

För att svettas och lukta mindre i armhålorna är det viktigt att raka sig för att svettet fastnar i håret annars och är kvar där om du inte duschar.



Sov ordentligt och gå ner i vikt

Vill du gå ner i vikt gäller det att sova ordentligt.
 
Och det kan vara ännu viktigare än man tidigare trott att få rejält med sömn. En ny forskningsstudie från University of Chicago visar att bantare som sover i snitt 8,5 timmar per natt tappar 55 procent mer fettmassa än de som bara sover 5,5 timmar per natt.
 
Sömnbrist stör både aptiten och ämnesomsättningen. När man sovit dåligt frigörs hormonet ghrelin i kroppen, vilket får oss att lagra mer fett och känna oss hungrigare.
 
Trots att deltagarna i studien åt lika mycket gick de som sov bra ner mer i vikt och behöll sin viktminskning.



Visste du att..

..när ditt hår är blött kan du förlänga det till 30 % ?





Damn hur pallar denna kvinna med detta hår ? Såg ett program om henne en gång och det tar två timmat för henne att tvätta hela håret !

Christina Aguilera



Christina Aguilera före och efter.

Shit vilken skillnad alltså ! Själv tycker jag att hon är mycket snyggare nu ! Förut var hon bara way over the top.


Your legs

Har du mulliga ben ? Använd då mörka byxor med hög midja eftersom att det slimmar benen.



music ;)


Så blir du några kilo lättare

Jag listar knepen som gör att kilona rasar i lagom takt.


1. Välj nyttigt till lunch och hoppa över halvfabrikat som innehåller tillsatser och konserveringsmedel. Satsa istället på storkok så att du är förberedd när hungern slår till. Och äter du lunch ute – välj något sunt.

2. Minska på portionerna på tallriken och försök att inte ta om flera gånger. Genom att dricka vatten före och under måltiderna blir du mätt snabbare.

3. Frossa i frukt, bär och grönsaker. Se till att få i dig minst 500 gram om dagen.

4. Är du sötsugen? Fyll upp ett litet glas med en vaniljyoghurt (med låg fetthalt) tillsammans med hackade nötter och honung. Supergott och fettsnålt.

5. Ät en sund förrätt. Då minskar risken för att du ska vräka i dig av den fetare huvudrätten.

6. Minska kalorierna och fyll halva glaset med vin och resten med is när du ska ut och festa.

7. Ät med regelbundet. Frukost, lunch, mellanmål och middag är ett måste. Är du fortfarande hungrig, kläm in ännu ett mellanmål.

8. Se till att ha en fylld vattenflaska på skrivbordet eller i väskan, och drick minst 2 liter vatten om dagen.


Källa

Platt hår




Att håret blir platt kan bero på en mängd olika saker. Oftast handlar det dock om att man inte sköljer ut sitt balsam ordentligt. Du tar väl bara i topparna ? Tar man de för nära hårbotten blir håret lätt platt och " hängigt" . Annars kan du tex byta till ett lättviktsbalsam.

Visste du att..

Mäns naglar växer fortare än kvinnors ?

Nageln på långfingret växer snabbast ?

Naglar brukar ha en tendens att växa snabbare i varma klimat ?

En nagel växer med ca 0,1 mm per dag ?

Det tar ungefär ett halvår för en fingernagel att helt "bytas ut" ?

Lillfingernageln växer långsammast ?

Fixa hår som Whitney Port





För att fixa Whitney Ports mjuka vågor använde frisören Allie Paronelli en rundborste och en hårfön. Paronelli tipsar om att låta håret svalna lite innan du tar ur borsten.

Celuliter

För att minska celuliter ska man såklart äta nyttigt och träna
för att om man tränar och använder sina muskler desto fastare blir vävnaden i huden



Rökning är en bov som gör huden mindre elastisk och spänstig och får groparna att bli större.




We all have them!

Hår tips



Vill du gå från mörkt till ljust hår som Nicole Richie. Hennes frisör George Papanikolas berättar för People.com att han färgade håret gradvis ljusare och använde djupvårdande inpackningar mellan varje färgning.

Visste du att...

... viktigaste ingrediensen i håret är keratin ?





Drömhår !!!!! Jag tror nog faktiskt alla kan få detta hår , nykel är glans! För att få mer glans i håret kan du skölja håret med iskallt vatten efter att du har shamponerat och haft i balsam.

ACO täckstift




Älskar detta täckstift från ACO , det torkar ut finnar och den täcker finnar . Det märks knappt att du har på dig den.

Man behöver inte bara använda den som concealer utan man kan lägga den på kvällen när man ska sova så brukar finnen oftast vara helt uttorkad när man vaknar

Mat som bränner




Mat som bränner

Vissa ingredienser har förmågan att höja kroppens förmåga att bränna fett. Vill du få högre ämnesomsättning utan att anstränga dig – försök då äta mer av dessa matvaror!


Starka kryddor
Får maten munnen att brinna så får den även kroppen att bränna – kryddstarka rätter har visat sig boosta din fettförbränning. Satsa på chili, cayennepeppar och senapsfrön i matlagningen, eller bege dig till närmaste indiska eller thailändska restaurang.

Protein
Fyll tallriken med proteinrik mat – som kött, fisk, kyckling, ägg, tofu och bönor – så håller du dig mätt länge och slipper blodsockerdipparna.

Vatten
När kroppen blir uttorkad blir den seg och trött – och det gäller även förbränningen. Drick minst åtta glas vatten om dagen, och drick det gärna iskallt, eftersom det får kroppen att jobba hårdare.

Äpplen
Att äta äpplen ger dig fibrer, som får dig att känna dig mätt längre. Äpplena innehåller också bra bakterier som hjälper din matsmältning.

Grönt te
Grönt te har också visat sig snabba på ämnesomsättningen. Fem till sex koppar om dagen kan öka din kropps kaloriförbränning med 70 till 80 kalorier, skriver brittiska Cosmopolitan.


Källa


Osäker på dina fötter ?

En sko som är spetsig framtill får dina fötter att se större ut och en sko som är rund framtill får dom att se mindre ut.


Elektriskt hår





Få saker är så frustrearande som när håret blir elektiskt . Men det finns faktiskt några knep att ta till när det inträffar .Det finns shampoo att köpa just för det ändamålet som fungerar ypperligt . Det kan bero på dina kläder också. Ett tips är att använda balsamspray när du borstar håret . Om du inte har det kan du spraya hårspray på dina händer och sedan stryka över håret.

Gör en egen leave in balsam

  • Ta en tom spray flaska
  • Häll i din favorit balsam och vatten
  • Skaka om
  • Klart !



En balsamspray jag älskar ! Står kids på den men who cares

Lip tip




Oavsett vad för typ av läppstift du använder så kommer en läppenna att ge en mjuk kant på dina läppar och förhindra att färgen att rinner utanför området där du vill ha den.


Med glansiga färger får du ansiktet att se yngre ut.

Tips mot svullna öon

Har du svullna ögonlock? Fukta två tepåsar med grönt te och lägg dom på ögonen. Örterna i teet lugnar huden.


Har aldrig prövat detta , i wonder if it works!

Nivea refining clear-up strips



Igårkväll använde jag dessa pore strips. Funkade väl ganska bra , fick ut såna där små mini pormaskar som knappast syns.

Det roligaste är ju att kolla på vad man har fått ut =D ha jag ska sluta äckla er nu men ville bara säga att detta funkar ganska bra om man vill få ut pormaskar.

Tips mot finnar




Drick yougourt för att få mindre finnar.

Olivolja



Visste ni att olivolja inte används till matlagning bara ? Utan man kan använda den för sitt ansikte , hår och makeup också. Här är lite tips på hur du kan använda olivolja

  • Olivolja kan användas som hårinpacking. Det ger glans ock återfuktar håret. Massera in i håret , obs var försiktig med för mycket i hårbotten! Lägg en plastpåse över ock låt det ligga 20 min eller hur långt du vill.
  • Olivolja är perfekt att använda som makeupremover. Häll lite på en bomullstuss ock sminket kommer gå av snabbt och lätt.

  • Om din ansiktskräm är slut så kan du återfukta ansiktet med olivolja istället. Det känns väldigt oljigt när det är på men nästa morgon är det borta. En riktigt bra sak med olivolja är att det täpper inte till porerna, så oroa er inte !

Aspirin mask



Har länge velat pröva denna mask . Ska nog göra det nån dag i veckan.

Hår inpackning

Har inpackning i håret just nu. Nu när det är kallare tider är det viktigt att återfukta håret. Dels för att det är viktigt och bra för håret och dels för att torrt hår inte är snyggt.
Jag använder denna just nu , brukar inte ha någon speciell riktigt. Jag är en sån som gillar att byta jämt. Det gör jag med shampoo också jag byter nästa vid vare tvätt. Jag vet inte varför det är bara något jag gillar att göra =)


Om man vill ha ett bättre resultat kan man blanda in lite olivolja i sin inpacking!



Platt hår ?

Har du platt mjukt hår som är väldigt svårt att få volym i ?

Då är ett tips att använda saltvattenspray !

Det gör håret strävare och det blir enklare att skapa volym.



Phc saltwater spray funkar väldigt bra. Finns på åhlens för cirka 80 spänn.

RSS 2.0